|OntspanningsMassage| Anti cellulite/ afslank Massage| Hot Chocolate  Massage| Hot Stone Massage| Indiase Hoofdmassage| Lomi Lomi Massage| Honing Massage| Massage aan huis | Zwangerschapsmassage|

Zwangerschapsmassage
Wanneer je zwanger bent, maak je allerlei lichamelijke en geestelijke veranderingen mee. Je raakt sneller uit balans en hebt behoefte aan meer rust, regelmaat en aandacht. Veel voorkomende klachten zijn: slecht slapen, onrustige benen, vasthouden van vocht, rug-, nek- en schouderklachten door verandering van lichaamshouding, pijn in je bekken, hoofdpijn, duizeligheid en striae. Je bent vaak emotioneler, onzeker of alles wel goed gaat met de baby, of de bevalling wel goed zal verlopen, of je partner wel toe is aan die veranderingen, of je zelf wel een geschikte moeder bent enz. Gedurende de negen maanden van de zwangerschap groei je langzaam naar de komst van dat nieuwe leven toe.

Massage tijdens de zwangerschap stimuleert de doorbloeding in huid en spieren en zorgt voor een betere verdeling van energie en warmte. Je lichaamshouding verbetert, waardoor je minder last hebt van spier- en gewrichtsklachten. Door een betere circulatie van bloed en lymfe verminderen typische zwangerschapsklachten als onrustige benen, spataderen en oedeem.
Massage geeft ook ontspanning en een gevoel van welbehagen, waardoor de je minder geneigd bent tot piekeren. De baby voelt dit en reageert hierop, hij voelt zich welkom en geliefd. Door middel van massage kun je je goed voorbereiden op de bevalling. Zwangerschapsmassage is aan te raden vanaf de 12e week van zwangerschap. Vergeet niet bij het maken van een afspraak door te geven hoeveel weken je zwanger ben. Heb je een moeilijke zwangerschap raadpleeg eerst bij je arts/ verloskundige voordat je een massage afspraak maakt.
Contra-indicaties voor zwangerschapsmassage
- antibiotica (overleg met uw arts)
- bloedverdunners (overleg met uw arts)
- medicijnen met gele waarschuwingssticker (overleg met uw arts)
- eerste 3 maanden van een zwangerschap (kan loslaten)
- koorts (kans op vererging, ivm toename stofwisseling)
- infecties zoals griep, verkoudheid, keelontsteking enz. (gevaar om nieuwe acute fase op te wekken omdat het proces geprikkeld wordt)
- onbekende pijn (grote afweerspanning, massage is zinloos)
- besmettelijke huidaandoeningen (i.v.m. besmetting)

Massage na de bevalling/ Mama massage
Na de bevalling ben je uit balans en hebt je klachten als spierpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, obstipatie, duizelingen, spanningen en slecht slapen. Door massage kan je sneller herstellen van je bevalling en kom je weer beter in contact met je lichaam. De algehele lichaamsmassage is erop gericht om de energiebalans te verbeteren en het lichaam weer als n geheel te laten voelen, weer helemaal van jezelf. Je hartenergie gaat stromen, waardoor je beter in contact komt met je moederliefde. Massage is natuurlijk ook nog zinvol n de kraamtijd; het is een heerlijk moment voor jezelf om bij te tanken.

De tarieven:

Mama massage/ Zwangerschapsmassage 60 minuten: €50,-
Mama massage/ Zwangerschapsmassage 90 minuten: €65,-

Klik hier voor het maken van een afspraak.